Inspiratieavond met Patrick van Veen - 23 november 2022

In het kort

Flevowijs organiseert drie inspiratieavonden voor leraarondersteuners en onderwijsassistenten werkzaam in het Almeerse onderwijs.

Patrick van Veen is gedragsbioloog, trainer, keynote-spreker en onderzoeker voor zijn bedrijf Apemanagement. Vanuit die functie adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. In de media is hij regelmatig te zien als gedragsdeskundige bij o.a. Married at First Sight en RTL Late Night.

Tijdens zijn lezingen stelt Patrick van Veen ons sociaal oergedrag centraal.

Rondom verschillende thema´s gaat hij in op de vraag waarom we bepaald gedrag vertonen of waarom problemen ontstaan. Hij gebruikt hierbij het gedrag van apen als voorbeeld. Zij hebben immers geen last van schaamte, rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Zij kunnen ons een perfect kader bieden waarbinnen we onze problemen aan een onderzoek kunnen onderwerpen.

Inmiddels doet hij al tien jaar onderzoek samen met Radboud Universiteit naar sociale interacties zoals pesten in de klas. Vanuit die achtergrond observeert hij regelmatig in de school. Wat kunnen wij van deze lezing meenemen?

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2022 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media