Inspiratieavond met Peter Teitler - 27 oktober 2022

In het kort

Flevowijs organiseert drie inspiratieavonden voor leraarondersteuners en onderwijsassistenten werkzaam in het Almeerse onderwijs.

Graag nodigen wij jou uit voor de tweede inspiratieavond op 27 oktober met Peter Teitler. Peter is actief als pedagoog en onderwijskundige en heeft meer dan veertig jaar onderwijservaring in het (VO, PABO, Universiteit). Hij is auteur van de onderwijsbestseller Lessen in orde, Lessen in orde op de basisschool en Les is meer.

Op deze avond staat de vraag ‘wat moeten wij leerlingen dagelijks leren’ centraal. Je zou denken de schoolvakken, natuurlijk!

Dat is slechts een deel van het verhaal. Want er gaat, zo lijkt het, de laatste tijd steeds meer energie zitten in het begeleiden van leerlingen bij ontwikkelingstaken -als het omgaan met teleurstellingen, het omgaan met grenzen en het omgaan met autoriteit – en bij het aanleren van waarden en normen – zoals beleefdheid en verdraagzaamheid.

De vraag is dan wat je als leraarondersteuner moet doen om én de vakken, én de ontwikkelingstaken én waarden en normen te onderwijzen? Je moet daarvoor beschikken over slechts vier eigenschappen of competenties, meer niet, en…je klassenmanagement moet in orde zijn. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, daarover gaat deze lezing.

Vanaf 28 september kan je je inschrijven via button. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2022 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media