Flevowijs nodigt jou uit als starter in het onderwijs voor de gezamenlijke inductiebijeenkomst van alle besturen in Almere. Als starter of leerkracht in opleiding heb je een aantal keer per jaar gesprekken met ouders over de voortgang van de leerling. Jimmy Jap-Ngie en Leonie van Alst nemen je mee in een scenario van nagebootste gesprekken met ouders.

  Het doel van deze masterclass is om de deelnemers bewustwording te geven wanneer ze effectief het oudergesprek voeren en de regie kunnen vasthouden tijdens het gesprek. In de masterclass is er ruimte om praktische do’s en dont’s met elkaar te delen. 

  Thema’s die tijdens deze masterclass voorbij komen zijn:

  • Het geven en behouden van structuur.
  • Het geven van slechtnieuws.
  • Het omgaan met emoties tijdens het gesprek.
  • Hoe leg je de verantwoordelijkheid daar waar deze hoort?
  • Hoe creëer je het wij-gevoel tijdens dit gesprek?
  • Hoe maak je je afspraken smart?

  Wees er snel bij en schrijf je in. Het aantal plaatsen is beperkt!

  Ben jij (net afgestudeerd) leerkracht basisonderwijs, herintreder of in het bezit van een 4 jarig HBO-bachelor diploma of hoger en ben jij nieuwsgierig naar hoe het is om in het basisonderwijs van Almere te werken?

  Grijp dan nu deze kans en schrijf je in voor Flevowijs On Tour: stap in en ga op een bustour langs unieke basisscholen verspreid over verschillende stadsdelen in Almere. Bij elke school word je hartelijk ontvangen met een introductie waarin wordt uitgelicht wat de school zo uniek maakt en laten we je ervaren hoe het is om in het basisonderwijs te werken.

  Flevowijs nodigt jou uit als starter in het onderwijs voor de gezamenlijke inductiebijeenkomst van alle besturen in Almere.

  Laat je kennen
  Peter Heerschop en Marcel van Herpen nemen ons mee in een positieve kijk op het mooie vak van leerkracht. De schoonheid van het vak als leerkracht is namelijk belangrijker dan dat je nu vermoed als “startende” leerkracht. “Je bent je vaak niet bewust voor wie jij allemaal deuren hebt geopend”.

  Wie heeft er geen mening over het onderwijs? Iedereen heeft het ‘genoten’, maar sommigen hebben er weinig plezier aan beleefd. ‘Laat je kennen’, zeggen Heerschop en Van Herpen, terwijl ze elkaar aan het ontdekken zijn.
  Ze hebben beiden een schat aan ervaring, maar overschatten zichzelf niet.
  Ze weten wat het is om te blijven zitten, maar ook wat het betekent om op te staan.
  Ze haten de rankings, maar zijn als geen ander in staat om ze te maken.
  Ze hebben kritiek op het systeem, waar ze zelf deel van uitmaken.
  Tijd voor verwarring én voor verandering.

  Wees er snel bij en schrijf je in. Het aantal plaatsen is beperkt!

  Heb jij wel eens nagedacht over leraar worden en heb je vragen over dit traject? Nu is wellicht een goed moment want wie kan jouw vragen nou beter beantwoorden dan iemand die je voor ging? Flevowijs organiseert op dinsdag 12 maart een informatieavond “vraag maar raak” waar jij al je vragen kunt stellen aan zij-instromers, oftewel mensen die zelf ook kozen voor een overstap naar het onderwijs.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen in de volgende stap in het onderwijs

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media