Certificering Schoolleiders Vakbekwaam

Bijgewerkt op 02 juni 2023 | 2 minuten

Woensdag 13 juli ontvingen 13 kandidaten van Prisma en ASG het felbegeerde certificaat Schoolleiders Vakbekwaam. Voor de certificering trakteerde de opleider Willem de Boer, de kandidaten en aanwezigen op een verkorte les leidinggeven.

Willem noemt het “de leiderschapslessen van de boerderij”. Met de boerderij als metafoor vergelijkt hij het leidinggeven op een school, met het reilen en zeilen op de boerderij met dieren en planten. In de wijze les wijst Willem de kandidaten erop dat de natuur je feedback en tegenspraak geeft, dat zie je ook op school terug bij je collega’s en leerlingen. De composthoop staat symbool voor het leren van fouten; lastige momenten zijn de basis voor groei. Gooi fouten of problemen niet uit het systeem, maar kijk er goed naar en leer ervan. Willem eindigde met de wijze woorden: ‘Ga door je knieën voor het primaire proces. Wees niet bang voor vuile handen.’

Omdat de kandidaten Willem na dit opleidingsjaar goed hebben leren kennen, namen ze een ‘metaforenmandje’ voor hem mee met cadeautjes die symbool staan voor de metaforen die ze van hem meekregen.

De ochtend eindigde met de officiële ondertekening van de certificaten. Eén voor één werden de kandidaten naar voren geroepen en toegesproken door Willem. En zoals het hem betaamt, werden de eigenschappen van de kandidaten vergeleken met een boom/struik in de natuur.

Certificering Schoolleiders Vakbekwaam
Certificering Schoolleiders Vakbekwaam

Wij feliciteren Karin Kwant, Renée Holmes, Vincent de Jonghe, Anita Golstijn, Annika Schut, Kim Bennewitz, Pim Post, Ellen de Bruijn, Tessa Lafebre, Hans Manders, Wendy van den Bosch, Linda Dickhof en Irma Bakker.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media