Informatieavond ‘Vraag maar raak’ november 2022

Terugblikken op informatieavond 'Vraag maar raak'

Bijgewerkt op 02 juni 2023 | 2 minuten

Het besluit om als zij-instromer de overstap te maken naar het leraarschap kan behoorlijk lastig zijn. Vooral bij twijfel gaat er eigenlijk niets boven échte verhalen van ervaringsdeskundigen. Niemand kan vragen immers beter begrijpen en beantwoorden dan iemand die voor dezelfde keuze stond.

Op dinsdag 8 november 2022 organiseerde Flevowijs de informatieavond ‘Vraag maar Raak’, waarbij mensen die een zij-instroomtraject overwegen de kans kregen om al hun vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen.

Ongeveer 40 geïnteresseerden kwamen naar de informatieavond, ieder met hun eigen vragen over zij-instromen in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Voor elke onderwijscategorie waren er verschillende zij-instromers aanwezig, waarvan sommige nog bezig zijn met het zij-instroomtraject.

Eén van de geïnteresseerde gaf aan dat ze veel heeft gehad aan de informatieavond. “Ik vond het leerzaam en leuk. Uiteindelijk heb ik hier ook een leuke docente in opleiding gevonden. Zij heeft bijna wel al mijn vragen kunnen beantwoorden. Het was een leerzame avond.”

Een andere geïnteresseerde gaf het volgende aan: “Ik had een hoop vragen maar er is heel veel duidelijk geworden. Ik ben ook gerustgesteld.”

Kon jij niet aanwezig zijn of ben je benieuwd naar hoe de informatieavond verliep? Flevowijs heeft de sfeer van de avond voor je vastgelegd in de onderstaande video.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media