Met een hbo diploma in het voortgezet onderwijs werken

Met jouw hbo diploma voor de klas staan

Bijgewerkt op 04 maart 2021 | 2 minuten

Met bevoegdheid lesgeven

Je bent bevoegd en je wilt graag werken in het voortgezet onderwijs. Met jouw hbo-diploma en bevoegdheid kan je direct aan de slag. Kijk tussen de vacatures op Flevowijs of er iets bij zit voor jou!

Ben je er een tijdje uit geweest, maar verlang je terug naar het klaslokaal? Met jouw hbo-diploma plus tweedegraads bevoegdheid kan je direct een baan zoeken. Of help jezelf op weg in de vorm van een herstarttraject of een crash course. Wil je verder en ook je eerstegraads bevoegdheid halen? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Net afgestudeerd

Met jouw hbo-diploma en bevoegdheid kan je direct aan de slag in het voortgezet onderwijs. Kijk tussen de vacatures op Flevowijs of er iets bij zit voor jou!

Wil je meer weten wat Flevowijs biedt aan startende leerkrachten in het voortgezet onderwijs? Kijk dan eens hier.

Ben je afgestudeerd aan een andere hbo-studie? Dan ben je nog niet lesbevoegd. Je kunt je bevoegdheid halen door een lerarenopleiding te doen. Dat kan zowel op hbo- als op wo-niveau. In en om Flevoland kan je kiezen uit deze opleiders:

Instromen vanuit een ander beroep

Jij bent een hbo’er die graag in het voortgezet onderwijs wil werken. Je bent wel hbo-geschoold, maar je bent nog niet lesbevoegd. Die bevoegdheid kan je door middel van versnelde routes behalen.

Kijk hier voor meer informatie over de trajecten voor zij-instromers.

Als je afgestudeerd bent aan een andere hbo-opleiding zijn er veel mogelijkheden om toch leraar te worden. Verder studeren, jezelf omscholen naast een baan, of misschien wil je wel een verkorte opleiding doen.

Herintreden

Jij hebt in het verleden je lesbevoegdheid gehaald en je hebt voor de groep gestaan. Je bent er enkele jaren uit geweest, maar wilt nu graag terug voor de klas. Je kunt direct tussen de vacatures van Flevowijs kijken of er iets bij zit voor jou. Je kunt ook eerst een herstarttraject volgen.

Kijk hier voor meer informatie voor herintreders.

Heeft deze informatie geholpen?

Bedankt voor je feedback.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Starten? Flevowijs ondersteunt iedereen in de eerste stap in het onderwijs

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media