Feestelijke Lancering van Andersom Almere

Nieuw platform 'Andersom Almere' versterkt samenwerking tussen scholen en externe professionals.

Bijgewerkt op 02 juni 2023 | 2 minuten

Almere, 31 mei 2023 – Vandaag is de lancering van het platform Andersom Almere aangekondigd door Susanne Olivier (Almeerse Scholen Groep), Rob Bruijnes (Stichting Prisma Almere) en Marc Kammeraad (SKO). Dit baanbrekende initiatief biedt ondersteuning aan directies en leerkrachten van basisscholen in Almere bij het vinden van externe professionals en vakdocenten. Andersom Almere is ontworpen om het netwerk rondom de scholen te vergroten, de werkdruk te verlichten en een verrijkende schooldag voor leerlingen te creëren.

Het platform markeert een belangrijke mijlpaal in het versterken van de samenwerking tussen scholen en externe professionals in Almere. Wendy van den Bosch, directeur van Montessori Campus 0-18 en lid van de werkgroep Andersom Almere, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “We zijn verheugd om Andersom Almere te introduceren. Het platform vergroot het netwerk van de scholen en versnelt en vergemakkelijkt de samenwerking met externe partners. Door het inzetten van professionals binnen de school, kunnen we de werkdruk verminderen en tegelijkertijd leerlingen een gevarieerd en verrijkend leeraanbod bieden.”

Andersom Almere stelt basisscholen in staat om eenvoudig in contact te komen met professionals op diverse vakgebieden, zoals kunst, muziek, wetenschap en sport. Hierdoor kunnen scholen hun curriculum uitbreiden en leerlingen een brede en gevarieerde leeromgeving bieden. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier om directies en leerkrachten te verbinden met externe professionals die waardevolle kennis en vaardigheden kunnen delen.

Voor meer informatie kan je terecht op de officiële website van Andersom Almere. Hier tref je gedetailleerde informatie over het platform en hoe het kan bijdragen aan het versterken van de samenwerking tussen scholen en externe professionals.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media