Werken in Flevoland

Flevoland is een jonge en veelzijdige provincie met een uitstekend woon- en werkklimaat

Bijgewerkt op 19 februari 2021 | 2 minuten

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder. De provincie telt zes gemeenten:

Flevoland is centraal gelegen. Dankzij de verbreding van de A6 en A27 zijn steden als Amsterdam en Utrecht makkelijk en snel bereikbaar. Ook voor Zwolle en het noorden van het land is Flevoland een goede uitvalsbasis. Bovendien zijn er prima verbindingen met het openbaar vervoer.

Volop werkgelegenheid

Het aantal banen in Flevoland is flink gegroeid. Naar verwachting zet deze ontwikkeling zich de komende jaren voort. Zo leidt de uitbreiding van Lelystad Airport tot meer werkgelegenheid, maar biedt ook de groei van de agrarische sector in Flevoland volop kansen. Je kunt hier werken dichtbij huis, zonder lange reistijd.

Moderne en vooruitstrevende provincie

Flevoland is jong, modern en vooruitstrevend. Zo biedt de Floriade, die in 2022 in Almere wordt georganiseerd, een podium voor innovaties op het gebied van voeding en gezondheid. Dat vooruitstrevende karakter zie je ook terug in het onderwijs.

Groene en waterrijke omgeving

De natuur is in Flevoland altijd dichtbij. De provincie is rijk aan bossen, moerassen, graslanden en plassen. De Randmeren en het Markermeer liggen op steenworp afstand. En ook in de woonwijken is overal groen en water. Recreatiemogelijkheden vind je hier letterlijk om de hoek!

Aangenaam en betaalbaar wonen

In Flevoland vind je goede én betaalbare woningen, zowel in bestaande bouw als nieuwbouw. Ook zijn er unieke zelfbouwprojecten, bijvoorbeeld in het gebied Oosterwold tussen Almere en Zeewolde. Heb je specifieke woonwensen? Grote kans dat je in Flevoland jouw droomwoning vindt.

Voor elk wat wils

Houd je van de dynamiek van de stad of zoek je liever de rust op? In Flevoland is het allebei mogelijk. Zo vind je in Almere volop reuring, terwijl plaatsen als Dronten en Zeewolde een wat meer dorps karakter hebben. Er is dus altijd wel een plek waar jij je thuis voelt.

Heeft deze informatie geholpen?

Bedankt voor je feedback.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die een stap naar het Flevolandse onderwijs wilt maken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media