Stages

Flevoland kent een breed palet van scholen met een divers en uitdagend onderwijsaanbod.

Bijgewerkt op 23 februari 2021 | 1 minuut

Doe jij een onderwijsopleiding en ben je op zoek naar een stageplek? Het is belangrijk dat je stage loopt op een werkplek waar jij de juiste praktijkervaring opdoet voor jouw carriére later.

Studenten mbo, hbo, universitair: welkom!

In de dagelijkse praktijk van een school leer je misschien nog wel het meeste. Daarom is een goede stageplek van essentieel belang voor jouw studie. Zo kan je de kennis en vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan, in de praktijk brengen.

Ik zoek een stageplek

Via Flevowijs vind je gemakkelijk een stageplek. Jouw opleidingsschool en de schoolbesturen in Flevoland werken samen bij het aanbieden van stageplekken. Flevowijs neemt contact met je op en samen zoeken we naar een school die bij je past.

Je kunt je vooraf oriënteren via het overzicht van scholen en schoolbesturen. Je kunt ook – en geheel vrijblijvend – contact opnemen met een schoolbestuur of school waar je graag wilt stagelopen.

Soorten stages

Welke stage je loopt, is afhankelijk van waar je studeert. Hieronder staan de mogelijkheden:

Mbo-2

Als je mbo niveau 2 doet, werk je als stagiair vier dagen per week als zorgassistent in groep 1 of 2 van een basisschool. Je kunt in twee jaar je startkwalificatie halen. Daarnaast heb je één dag per week les op je eigen mbo-school.

Mbo-4

Doe je mbo niveau 4? Als beginnend onderwijsassistent ontwikkel je binnen de beroepspraktijkvorming (bpv) je beroepsvaardigheden. Je leert het complete beroep in de praktijk en werkt vijf dagen per week als zorgassistent in groep 1 of 2 van een basisschool. In het begin krijg je veel begeleiding, later in je opleiding werk je steeds zelfstandiger.

Pabo-studenten lopen stage in elk leerjaar van de opleiding: één dag stage in jaar 1 en 2, twee dagen stage in jaar 3. In het vierde jaar doe je de afsluitende stageweken in jaar 1 tot en met 3 en de stages binnen het LIO-traject (leraar in opleiding). De intensiteit, frequentie en de zelfstandigheid van de stages loopt op naar mate je verder komt in de studie.

Je kunt al deze stages bij scholen van Flevowijs lopen.

Als je een lerarenopleiding volgt aan de universiteit maakt stage lopen ook deel uit van het curriculum. De stagedagen en studiedagen worden afgestemd op jouw wensen, die van de stageschool en die van de universiteit. Je studie wordt afgerond met een LIO-traject waarbij je als leraar in opleiding voor de klas staat.

Heeft deze informatie geholpen?

Bedankt voor je feedback.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Nieuws

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen in de volgende stap in het onderwijs

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media