Feestelijke Lancering van Andersom Almere

17 juli 2023 | 2 minuten

Op woensdag 31 mei 2023 lanceerden Susanne Olivier (Almeerse Scholen Groep), Rob Bruijnes (Stichting Prisma Almere) en Marc Kammeraad (SKO) voor alle basisscholen in Almere het platform Andersom Almere.

De feestelijke lancering van de website Andersom Almere markeert een belangrijke mijlpaal in het versterken van de samenwerking tussen scholen en externe professionals. Andersom Almere is ontwikkeld met NPO-gelden vanuit de gemeente Almere.  Het platform ondersteunt directies en leerkrachten van de Almeerse basisscholen bij het vinden van externe professionals en vakdocenten. De doelen van het platform zijn: het vergroten van het netwerk rondom de scholen, het verlichten van de werkdruk bij de onderwijsteams en het bieden van een rijke schooldag voor leerlingen. Het platform lost het tekort aan bevoegde leerkrachten in Almere niet op, maar het draagt bij aan het vergroten van het netwerk rondom de scholen en het geven van goede voorbeelden uit de praktijk.

“Wij zijn blij met de introductie van  Andersom Almere. Het platform vergroot het netwerk van de scholen om samenwerking met externe partners nog sneller en gemakkelijker tot stand te laten komen. De inzet van andere professionals binnen school zorgt voor werkdrukverlaging, terwijl we tegelijkertijd leerlingen een gevarieerd en verrijkend leeraanbod bieden,” aldus Wendy van den Bosch, directeur van Montessori Campus 0-18 en lid van de werkgroep Andersom Almere.

Klik hier om de foto’s van de feestelijke opening te bekijken.

Lees meer over het platform op de website van Andersom Almere.

Projectteam
Sabina Kok – projectleider
Jennifer van Leuveren en Rolien van Gils – contactpersonen aanbieders
Wendy van den Bosch – contactpersoon scholen.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media