Hoe kom ik in het onderwijs?

Starten in het onderwijs als je student, net afgestudeerd of zij-instromer bent

Bijgewerkt op 19 februari 2021 | 2 minuten

Als je in het onderwijs wilt werken moet je bevoegd zijn om voor de klas te mogen staan. Voordat je het officiele traject aangaat om die bevoegdheid te behalen moet je eerst bepalen of je ├ęcht in het onderwijs wilt werken en weten bij wat voor onderwijs je voor de klas wilt staan.

Bepalen of het onderwijs bij je past

Allereerst zal je zeker moeten weten of het onderwijs aansluit bij jou als persoon. Daarna moet je bepalen of je affiniteit hebt met een bepaald vak (of vakken) en een bepaalde leeftijdscategorie waar jij jouw kennis aan wilt doorgeven.

Met de Keuzehulp kan je enige onzekerheid over de bovenstaande zaken uitsluiten door een paar vragen te beantwoorden. Op basis van jouw keuzes geeft de Keuzehulp een algemeen resultaat die jouw onderwijsgeschiktheid bepaald en in welk soort onderwijs jij het beste past.

Het traject uitstippelen

Wanneer jij zeker aan welk soort onderwijs jij les wilt geven, is het tijd om daar werk van te maken.

De lengte en eisen van het traject dat jij moet afleggen is afhankelijk van jouw hoogst behaalde diploma, onderwijsvoorkeur en een paar andere zaken.

Om jouw traject inzichtelijk te maken kan je met de Trajectwijzer jouw baan naar het onderwijs uitstippelen.

Vanuit een ander beroep het onderwijs instromen

Als je al werkzaam bent in een ander beroep maar graag een switch wilt maken naar het onderwijs, dan kan je kiezen uit verschillende zij-instroomtrajecten. Dit traject kan je ook volgen als je al bevoegd leraar bent, maar les wilt geven in een ander vak of in een andere onderwijssector.

Heeft deze informatie geholpen?

Bedankt voor je feedback.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Starten? Flevowijs ondersteunt iedereen in de eerste stap in het onderwijs

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media