Informatieavond ‘Vraag maar raak’ succesvol: een terugblik

Bijgewerkt op 02 juni 2023 | 2 minuten

Van twijfel naar weloverwogen besluit: de overstap maken naar het leraarschap als zij-instromer kan een uitdagende beslissing zijn. Maar hoe maak je deze keuze? Niets gaat boven échte verhalen van ervaringsdeskundigen die deze stap al hebben gemaakt.

Op de informatieavond “Vraag maar raak” werden de geïnteresseerden hartelijk ontvangen door leerlingen van Pro Almere, die de catering voor haar rekening namen. Alle belangstellenden kregen de mogelijkheid om alle informatie over het zij-instroomtraject te ontvangen en tevens kon men tegelijkertijd vragen stellen aan een ervaringsdeskundige. Er waren zij-instromers die werkzaam zijn in het basis-, voorgezet- en middelbaar beroepsonderwijs aanwezig die op hun beurt vertelden over hun eigen ervaringen met het zij-instroomtraject. Sommige zijn zelfs nog bezig met het traject.

Ongeveer 30 geïnteresseerden kwamen naar de avond met hun eigen vragen over het zij-instroomtraject. De reacties van de belangstellenden waren erg positief. Veel van hen gaven aan dat het prettig was om vragen te kunnen stellen aan mensen die zelf het traject hebben doorlopen. Een aantal bezoekers hebben zich zelfs direct aangemeld voor “Kom in de klas”, waar ze de mogelijkheid krijgen om een dag in de klas mee te lopen.

Het is belangrijk om te beseffen dat de overstap naar het onderwijs een uitdagende en complexe stap kan zijn. Het is een stap die de moeite waard is, en met de juiste begeleiding en ondersteuning kan het traject veel soepeler verlopen. De informatieavond “Vraag maar raak” is een uitstekend voorbeeld hoe je als aspirant zij-instromer kunt profiteren van de kennis en ervaring van anderen.

Overweeg jij om als zij-instromer de overstap naar het leraarschap te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Dit jaar bieden wij jou nog meer kansen om informatie te krijgen over dit prachtige traject. Van informatieavonden tot meeloopdagen, wij hebben alles wat jij nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken. Houd onze agenda in de gaten, want wie weet helpen wij jou binnenkort op weg naar een succesvolle carrière als leraar!

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media