Ad PEP smaakt naar meer

Bijgewerkt op 20 december 2023 | 1 minuut

Afgelopen september zijn weer tien gesubsidieerde studenten gestart met de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP)- opleiding. Dit zijn vooralsnog de laatste studenten binnen de huidige maatregel. Zo’n 80 studenten die op een Almeerse basisschool werken, hebben door deze maatregel subsidie ontvangen voor hun opleiding. De helft hiervan is inmiddels (bijna) afgestudeerd. De overige studenten hopen in 2024 of 2025 hun opleiding af te ronden.

Bij het ondervragen van onlangs afgestudeerde studenten kwam naar voren dat zij het gesubsidieerde opleidingstraject als zeer positief hebben ervaren. Het kunnen doen van de opleiding met behulp van subsidie werkte in veel gevallen drempelverlagend om (soms na vele jaren) weer terug in de studiebanken te klimmen. Een aantal studenten heeft met de Ad PEP-opleiding de smaak behoorlijk te pakken gekregen en studeert nu verder aan de PABO. Dat is hartstikke mooi om te zien!

Feestelijke groeten vanuit onze werkgroep: Saskia Klijnsma (Prisma), Marloes Kroon (SKO), Liesbeth van Vemden (ASG) Lize van der Meer (Windesheim Almere) en Paulien van den Burg (Windesheim Almere).

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media