Lezing ‘Korte lontjes’ door Hans Kaldenbach

Bijgewerkt op 02 juni 2023 | 1 minuut

Wordt het judo of karate voor leerlingen met korte lontjes?

Hans Kaldenbach en acteur Jeroen speelden donderdag 26 januari veel verschillende situaties uit waarin ze lieten zien hoe je ‘lastig’ gedrag van leerlingen met korte lontjes kunt ombuigen. Bouwen aan een goede relatie met je leerlingen, lijkt de kernboodschap te zijn. ‘Een geweldige bijeenkomst’ vertelt een startende leerkracht. Ze is blij dat ze gekomen is: ‘Je moet je zo bewust zijn van wat je zegt, van je houding, van de kleine woorden en van wat je wil bereiken. Echt leerzaam’.

De 45 startende leerkrachten kregen op een interactieve manier ingrediënten aangereikt voor adequaat leerkracht handelen. Ze onderzochten o.a. de judo-techniek: ombuigen, de leerling heel laten, verbinden, structuur aanbieden en vooral geen druk opvoeren en de karate techniek: duidelijk, helder communiceren en het voorkomen van discussies.

Flevowijs organiseert dit soort themabijeenkomsten in samenwerking met team Opleiden in School (Oplis). Nieuwe leerkrachten van de Almeerse basisscholen worden hierdoor geholpen om steeds beter in hun vak te worden.

Hans Kaldenbach is verbonden geweest aan de Hogeschool van Utrecht en schreef verschillende boeken voor het onderwijs en opvoeden waaronder : Korte lontjes – Macho mannetjes – Lastige ouders, moeilijke leerlingen – Respect!

www.hanskaldenbach.nl

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media