Eerste cursusdag ‘Anders Bekwaam’ groot succes

Bijgewerkt op 20 december 2023 | 2 minuten

Het organiseren van het onderwijs zonder de aanwezigheid van een bevoegde leerkracht voor elke klas, kan op verschillende manieren. Scholen zetten bijvoorbeeld een aantal uren per week een onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner in. Een andere mogelijkheid is om intensiever samen te werken met ‘anders bekwame’ professionals zoals Stad & Natuur, Collage of een van de andere professionele aanbieders die te vinden zijn op de website Andersom Almere. Om de kwaliteit van de lessen van deze ‘anders bekwame’ collega’s te vergroten is de cursus ‘Anders Bekwaam’ ontwikkeld, in opdracht van de werkgroep ‘Anders Organiseren’. Deze cursus biedt ‘anders bekwame’ collega’s een kennismaking met het onderwijs.

In september is de eerste cursus ‘Anders Bekwaam’ gegeven voor 16 workshopleiders van Stad & Natuur Almere. Om deze cursus vorm te geven, zijn gesprekken gevoerd met verschillende aanbieders, scholen en Windesheim Almere. Er is in kaart gebracht aan welke indicatoren een  ‘anders bekwame’ professional moet voldoen. Ook is vastgesteld waartoe de workshopleiders van Stad & Natuur Almere zich moeten ontwikkelen om zelfstandig(er) voor de groep te kunnen staan.

Bij de cursus ‘Anders Bekwaam’ maken de workshopleiders kennis met lesgeven in het basisonderwijs. De thema’s didactiek, pedagogiek en collegiaal samenwerken staan centraal. De  eerste cursusronde werd door de cursisten beoordeeld met gemiddeld een 9!

In januari en april 2024 organiseren we een tweede en derde ronde van deze cursus, zodat we daarna de resultaten van de cursus bij alle deelnemende scholen en workshopleiders kunnen evalueren.

Wil je meer weten over de cursus ‘Anders Bekwaam’ of wil je meedoen? Stuur een mailtje naar: info@andersomalmere.nl

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media