Succesvolle Meeloopdag ‘Kom in de klas’

Bijgewerkt op 02 juni 2023 | 2 minuten

Op 27 februari 2020 zetten scholen in heel Flevoland hun deuren open voor mensen die willen ervaren hoe het is om voor de klas te staan. Ongeveer 400 mensen hebben meegelopen met leerkrachten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het mbo en het speciaal onderwijs.

Zowel in Lelystad als in Almere is de dag voor de deelnemers aan de meeloopdag geëindigd met een gezamenlijke bijeenkomst. Tijdens deze afsluiting werden ervaringen gedeeld en kregen deelnemers informatie over de opleidings- en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs.

Aanpak lerarentekort

Provincie Flevoland ondersteunt deze meeloopdag. Het lerarentekort is een belangrijk aandachtspunt in het coalitieakkoord. Door het tekort staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Goed onderwijs en een goede basis zijn belangrijk om kinderen een goede startpositie te geven in de samenleving en op de arbeidsmarkt. De meeloopdag komt voort uit het regionale actieplan aanpak lerarentekort. De dag wordt georganiseerd door het regionale samenwerkingsverband Flevowijs, betrokken onderwijsbesturen in Flevoland, gemeente Almere en gemeente Lelystad.

Het doel van de meeloopdag is inwoners te enthousiasmeren voor het onderwijs door hen zelf te laten ervaren wat het vak inhoudt. Het onderwijs laat de deelnemers tijdens de meeloopdag kennis maken met de betrokken docenten, eigentijdse onderwijsconcepten en enthousiaste leerlingen… Juist dat willen de scholen en gemeenten op deze dag onder de aandacht brengen. De organisatoren hopen dat de deelnemers door deze ongedwongen kennismaking de stap willen nemen om een loopbaankeuze te maken voor het onderwijs.

https://www.rtl.nl/gemist/5-uur-live/ (aflevering 42)

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media