Opwarmen voor het vak van leerkracht – eerste inductiebijeenkomst

Bijgewerkt op 20 december 2023 | 2 minuten

Op 17 oktober j.l. was het dan zover. Bij Stad & Natuur op de Kemphaan vond de allereerste inductiebijeenkomst voor startende leraren plaats. Het thema van de bijeenkomst was creatief denken en leren. En deelnemers laten zien dat je door een constructieve samenwerking met ketenpartners als Stad & Natuur, Collage, Kleur in Cultuur en de Schoor, je een prima invulling kunt geven aan je onderwijs. Dat er meteen al goed werd samengewerkt, kon je wel horen. Er werd even lekker met elkaar getrommeld, waarbij, als je goed luisterde, zelfs een gezamenlijk ritme viel te bespeuren.

Creatief denken en leren houden de geest scherp en het is ook nog eens hartstikke leuk. Er wordt veel meer een beroep gedaan op alle zintuigen die je in je hebt. Dat voelt bij de één wat beter dan bij de ander. Tijd om dat met elkaar te ontdekken dus. In het Zintuigenbos gingen de startende of in opleiding zijnde leraren van workshop naar workshop. Een waar beleefmoment voor de zintuigen.

Door goed zicht te krijgen op leerlijnen bij de verschillende vakken die een leraar geeft, kun je beter de verbinding zoeken met activiteiten van ketenpartners in Almere. Kijk vooral eens op: https://andersomalmere.nl, daar vind je alle mogelijkheden van cultureel en creatief aanbod in Almere. Overtuig je directeur om derden in te zetten. Daar zijn gewoon budgetten voor.

De volgende inductiebijeenkomst Almerebreed vindt plaats op 25 januari a.s. in theater Corrosia. Peter Heerschop en Marcel van Herpen nemen ons dan mee in een positieve kijk op het mooie vak van leerkracht. Want dat het een mooi vak is, staat buiten kijf. Nog veel mooier dan jij nu, als startende leerkracht, zult vermoeden.

Hulp nodig? Flevowijs ondersteunt iedereen die in het Flevolandse onderwijs wilt werken

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media