Bestuur

De initiatiefnemers achter Flevowijs

Flevowijs is het regionale samenwerkingsplatform tussen schoolbesturen in Flevoland dat tot doel heeft om personeel voor het Flevolandse onderwijs te werven en te behouden. Onderstaande besturen maken deel uit van Flevowijs.

De Almeerse Scholen Groep (ASG)
Met 39 basisscholen, 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en 8 middelbare scholen in het Almeerse onderwijs zijn wij de grootste werkgever van Flevoland. Bij ons werken meer dan 2150 mensen. Ons scholenpalet is veelkleurig en divers. Iedereen is bij ons welkom. Wij bieden breed toegankelijk onderwijs in de directe omgeving van onze leerlingen.

Er is voor ouders, leerlingen, docenten en leerkrachten veel keuze, waarmee recht wordt gedaan aan verschillende leerstijlen en interesses. Als een van de weinige schoolbesturen in Nederland hebben wij een eigen opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor continue bij- en nascholing. Wij maken tijd vrij voor jouw ontwikkeling, zodat jij het beste uit jezelf en je leerlingen kunt halen.

Benieuwd of er een passende baan voor jou is bij onze scholengroep? Wil jij ons onderwijs blijven vernieuwen en verbeteren om leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomst? Bekijk op onze website de mogelijkheden.

Voor meer informatie over ASG, ga naar www.asg.nl

SKO Flevoland & Veluwe
SKO is een scholengroep voor katholiek primair onderwijs met 28 scholen, verspreid over Flevoland en de Veluwe. Alle scholen werken vanuit een katholieke grondslag, maar variëren qua onderwijskundige identiteit, omvang, omgeving en leerlingenpopulatie. Er is altijd een school die bij jou past en bij jou in de buurt.

Alle scholen binnen de stichting staan voor eigentijds kwaliteitsonderwijs met oog voor de leerbehoeften van kinderen. De scholen ontwerpen een veilig pedagogisch en uitdagend didactisch klimaat waarin kinderen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en echt te kunnen leren.

Op scholen van SKO krijg je ruimte voor je vak. Wij dagen je uit om vernieuwingen in de praktijk te brengen en samen met je collega’s de handen uit de mouwen te steken. Wij waarderen je vakmanschap. Daar word je in gezien en gesteund.

Voor meer informatie over SKO, ga naar www.skofv.nl/

Stichting Prisma Almere
Dagelijks bieden wij christelijk basisonderwijs aan ruim 5200 kinderen in Almere. Stichting Prisma Almere heeft achttien basisscholen in Almere, waaronder één school voor speciaal basisonderwijs. Wij bieden naast het regulier onderwijs ook verschillende onderwijsconcepten waaronder Dalton, IKC (Integraal Kindcentrum), Sterrenschool maar ook Ecologisch onderwijs.

Werken bij Prisma staat voor ontdekken, ontwikkelen en verbinden. Wij groeien samen door van en met elkaar te leren.

Voor meer informatie over Prisma, ga naar www.prisma-almere.nl/

Landstede Groep
Landstede Groep heeft een ruim aanbod aan beroepsopleidingen en opleidingen in het voortgezet onderwijs. In Flevoland vind je locaties van Landstede Groep in Dronten en Lelystad. Bij Landstede Groep bieden we onderwijs voor jong en oud, en slaan we actief een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving, met waarde(n)vol leren leven.

Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van onze onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.

Wil jij leerlingen of studenten helpen groeien en werken aan je eigen groei in een dynamische omgeving? Ben jij initiatiefrijk en heb jij hart voor het onderwijs? Bekijk dan eens het vacatureoverzicht en ontdek de verschillende mogelijkheden: www.landstedegroep.nl/werken-bij-landstede-groep/

Aeres
Aeres VMBO en MBO Almere is een sfeervolle groenschool met brede uitstroommogelijkheden,
gevestigd in Almere Poort. De school is onderdeel van De Aeres Groep, waar door heel het land alle opleidingsniveaus worden aangeboden; praktijkonderwijs (pro), vmbo, mbo en hbo.

Bij de locatie in Almere behalen leerlingen en studenten hun vmbo- en mbo-opleiding binnen de groene sector. Een breed, gevarieerd en uniek aanbod in Flevoland. In totaal wordt er dagelijks aan 850 vmbo-leerlingen en 350 mbo-studenten onderwijs geboden.

Bij ons op de locatie in Almere werken in totaal circa 150 personeelsleden, die ieder hun eigen creatief kwijt kunnen. Zowel binnen het geven van de theorie-, en groene praktijklessen.

Werken bij Aeres VMBO en MBO Almere wordt gekenmerkt als uitdagend, innovatief en vernieuwend. Hier staat de ontwikkeling van leerling/student en eigen ontwikkeling centraal.

Voor meer informatie over Aeres VMBO en MBO Almere: www.aeresvmbo-almere.nl

Het Baken Almere
Het Baken Almere is een interconfessioneel schoolbestuur met een protestants-christelijke en Rooms
Katholieke grondslag. De 5 Bakenscholen staan open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Respect en naastenliefde staan hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op onze scholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en respecteren. We staan midden in de maatschappij en willen verbinden. Onze vijf scholen spelen zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie. Hierin trekken we samen op: “vijf scholen, één familie”.

De Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: in de samenleving en met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen, eigen pad. Maar wel met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer. Met onze 5 scholen in Almere krijgen leerlingen les op elk niveau. Van een vakcollege tot een exclusief gymnasium. Eén van onze scholen is een International School, de enige internationale school van Almere!

Als je komt werken bij Het Baken Almere kies je voor een school waar je je eigen pad kunt volgen. Een school waar ontwikkeling centraal staat en waar je de leerlingen met jouw persoonlijke kwaliteiten kunt uitdagen en ondersteunen hun eigen pad te volgen.

Voor meer informatie over Het Baken: www.hetbaken.nl

Vestiging MBO College Almere en Poort
Zoveel studenten, zoveel talenten. Daar maken we werk van bij MBO College Almere en Poort. In Almere bieden we bijna 100 opleidingen in de meest uiteenlopende beroepsrichtingen. De groei zit er inmiddels flink in. Recent zijn twee nieuwe schoolgebouwen geopend met ultramoderne faciliteiten. De gemeenschappelijke deler van alle opleidingen: studenten motiveren het beste uit zichzelf te halen en ondernemend te denken. Op College Poort vind je ondernemende, creatieve en sportieve talenten die de wereld willen veroveren. Sport, leisure & hospitality opleidingen zijn goed vertegenwoordigd. Maar ook onze commerciële, financiële en juridische opleidingen zijn populair. Beide colleges werken intensief samen met grote opdrachtgevers zodat de opleidingen perfect aansluiten op de praktijk in het bedrijfsleven en de maatschappij.

Vestiging MBO College Lelystad
Bij MBO College Lelystad kan de student écht alle kanten op. Of iemand nu kiest voor een toekomst in de bouw, luchtvaart of werk met kinderen, wij bieden de opleiding. Altijd met het vooruitzicht op een baan of vervolgstap binnen het mbo of hbo. In een kleinschalige omgeving, waarin persoonlijke aandacht en een goede sfeer centraal staan, laten we studenten groeien in hun vakgebied. Met alle ruimte voor hulp én extra’s. Zo organiseren we voor studenten die méér willen masterclasses binnen het ‘Studeren met Topmentaliteit’-programma. Ook de locatie is top: hartje centrum Lelystad. Zo zijn we goed bereikbaar voor iedereen, ook voor wie buiten Lelystad woont. Bovendien biedt onze locatie de kans intensief samen te werken met het lokale bedrijfsleven en met bedrijven in Flevoland.

Ante, met talent voor uit!!
Met ingang van 1 augustus 2018 zijn Stichting Openbaar basisonderwijs Zeewolde en Spilbasisscholen Dronten samen verder gegaan onder de naam Ante. Onze 8 basisscholen bieden vernieuwend, betekenisvol en talentvol onderwijs zodat de kinderen hun talenten in kunnen zetten en ontwikkelen met als doel klaar te zijn voor de volgende fase in hun leven.

Onze medewerkers zorgen er voor om maximale ontwikkelkansen voor kinderen te realiseren. Dit in samenwerking met ouders en andere partners met een gelijksoortige doelstelling. Naast het individuele leren en het teamleren, stimuleren we binnen Ante, schooloverstijgende kenniskringen.

Kijk voor meer informatie op www.ante.nl

Eduvier onderwijsgroep
Eduvier onderwijsgroep verzorgt op diverse locaties in Flevoland onderwijs aan kinderen en jongeren die extra onderwijsondersteuning en specifieke begeleiding nodig hebben. Onze leerlingen hebben bijvoorbeeld een vorm van autisme, gedragsproblemen, of moeite met leren, waardoor een reguliere school niet bij hen past.

We verzorgen speciaal onderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd en bieden leerlingen van 12 tot 20 jaar praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs van vmbo tot en met havo/vwo-niveau. Daarnaast realiseren we arbeidstoeleidingstrajecten en verzorgen we advies en begeleiding
op maat voor reguliere scholen die werken met leerlingen met speciale onderwijsbehoeften. Onze leerkrachten en ondersteuners bieden de speciale leeromgeving en deskundige begeleiding
die een leerling nodig heeft om zijn of haar talent te kunnen ontwikkelen.

Spreekt het speciaal onderwijs jou ook aan en stimuleer je onze leerlingen graag hun talent verderte ontwikkelen? Kijk dan voor meer informatie op www.eduvier.nl/werken-bij

SCPO Lelystad
Stichting Christelijk Primair Onderwijs is de stichting voor christelijk basisonderwijs in Lelystad, met zeven reguliere basisscholen en één school voor speciaal basisonderwijs. Ieder talent telt binnen SCPO en we geloven in ontwikkeling. Wij bieden de aan ons toevertrouwde kinderen goed en gedegen onderwijs in een veilige en vertrouwde omgeving.

Naast richting geven we ruimte. Onze ambities worden gevoed door een verlangen om vorm te geven aan het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen. Die vorm kan en mag er op elke school anders uitzien, zolang het maar getuigt van dezelfde bezieling en drijfveren.

SCPO Lelystad wil ervoor zorgen dat leerlingen en medewerkers het beste uit zichzelf halen, binnen hun mogelijkheden, met aandacht voor brede talentontwikkeling en in betekenisvolle verbinding met hun omgeving.

Voor meer informatie èn onze vacatures, ga naar www.scpo-lelystad.nl

SchOOL
Elke dag samen groeien is het motto van SchOOL. SchOOL doet een belofte aan leerlingen èn medewerkers.

SchOOL heeft een maatschappelijke opdracht die op eigen wijze kleur wordt gegeven. Hoe leerlingen dit gaan merken, is verwoord in de volgende belofte:

Je bent bij SchOOL welkom. Je wordt geholpen om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Je krijgt eigen verantwoordelijkheid voor jouw leerproces. Dat is belangrijk. Onderwijs op de scholen stimuleert tot samenwerken en delen. Want iedereen doet er toe! Je wordt geïnspireerd om open te staan voor verschillen en te ontdekken hoe krachtig verschil is.

Alle 20 scholen verschillen van elkaar. De scholen hebben een eigen profiel én tegelijkertijd delen zij deze gemeenschappelijke belofte. SchOOL is trots dat er iets te kiezen valt voor ouders, kinderen en medewerkers. Aan medewerkers doen we de volgende belofte:

Op SchOOL ben je welkom. Je wordt gestimuleerd om een leven lang te leren. Dit vindt plaats in een professionele dialoog waarbij over de muren van scholen heen wordt samengewerkt en geleerd van experimenteren. Uitgangspunt is een hoog niveau van vakmanschap en eigen verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkelproces. Je wordt geïnspireerd om open te staan voor verschillen en het is zichtbaar dat er iets te kiezen valt binnen SchOOL.

De ambities van SchOOL zijn in het koersplan 2019-2022 De kracht van het verschil! nader uitgewerkt en concentreren zich rondom 4 thema’s: Innovatief onderwijs, Professionalisering, Partnerschap en Basis op orde.

Onder de Stichting SchOOL (Scholengroep voor Openbaar Onderwijs in Lelystad, hierna te noemen: SchOOL) vallen 18 scholen voor basisonderwijs, één school voor speciaal basisonderwijs en één school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Binnen SchOOL volgen ruim 4.000 leerlingen onderwijs en zijn er 450 medewerkers actief. Op de website van SchOOL kun je onder andere de vacatures vinden, zie https://stichtingschool.nl/

SBO de Driemaster
SBO de Driemaster is een school voor speciaal basisonderwijs met een oecumenisch karakter, met oog voor structuur en rust, met aandacht voor de eigenheid van het kind, waar leerlingen in kleine groepen onderwijs op maat krijgen van gespecialiseerde leerkrachten;

waar kinderen weer vertrouwen opbouwen, door leren en praktische vorming af te wisselen, en zo hun mogelijkheden ontplooien voor een plek in de maatschappij waarin ze opgroeien.

Leerlingen van SBO de Driemaster hebben een toelaatbaarheidsverklaring nodig om geplaatst te kunnen worden (TLV).

SBO de Driemaster verzorgt speciaal basisonderwijs in veel verschillende opzichten. De school beschikt over gespecialiseerde leerkrachten die de leerlingen begeleiden.

De leerlingen worden ingedeeld in groepen waarbij niet alleen gelet wordt op leeftijd, ook de onderwijsbehoefte en het gedrag worden daarin meegenomen.

De groepen zijn niet groot waardoor er extra veel aandacht is voor de leerling.

Om de medewerkers te ondersteunen in hun dagelijks werk beschikt de school over extra deskundigheid: een orthopedagoge, logopediste, fysiotherapeute, de ‘Sterk in de Klas’-medewerker en een vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Wij hebben ‘(SW)PBS’ (SchoolWide Positive Behaviour Support) ingevoerd, dat staat voor een schoolbrede positieve gedragsstimulering.

De Driemaster neemt in de Gemeente Dronten en binnen het samenwerkingsverband Passend Onderwijs een speciale plaats in.

De basisscholen proberen leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte zo optimaal mogelijk op hun eigen school te begeleiden.

Als dit niet meer lukt, dan zijn ouders aangewezen op een speciale voorziening, zoals de school voor speciaal basisonderwijs ‘De Driemaster’ in Dronten.

Het samenwerkingsverband heeft in 2016 het besluit genomen dat de SBO De Driemaster voor een brede opvang in Dronten gaat zorgen, zodat er meer leerlingen uit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen thuisnabij onderwijs kunnen krijgen.

Voor meer informatie over SBO de Driemaster ga naar: https://sbodriemaster.nl/

HR adviseur

HR adviseur

Meergronden

Almere

Teamleider

Teamleider

Montessori Lyceum Flevoland

Almere

Docent geschiedenis 1e of 2e graads ivm vervanging

Docent geschiedenis 1e of 2e graads ivm vervanging

Helen Parkhurst

Almere

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?

Flevowijs biedt veel mogelijkheden. Bekijk wat Flevowijs jou kan bieden.

Klaar voor de volgende stap?

Lees wat Flevowijs jou kan bieden.