Met een hbo diploma in het middelbare beroepsonderwijs werken

Met jouw hbo diploma voor de klas staan

Bijgewerkt op 04 maart 2021 | 2 minuten

Met bevoegdheid lesgeven

Je bent bevoegd en je wilt graag werken in het middelbaar beroepsonderwijs. Met jouw hbo-diploma en bevoegdheid kan je direct aan de slag. Kijk tussen de vacatures op Flevowijs of er iets bij zit voor jou!

Heb je een lesbevoegdheid en wil je doorgroeien binnen de onderwijssector waarin je werkt? Of wil je de overstap maken naar een andere onderwijssector? Bij Flevowijs informeren wij je graag over de te nemen stappen.

Goed om te weten: heb je een lesbevoegdheid, maar ben je al een tijdje niet meer werkzaam in het onderwijs? En sluit je bevoegdheid niet aan op de baan in het onderwijs die je op het oog hebt? Ook dan zijn er scholing- en subsidiemogelijkheden om de juiste lesbevoegdheid te behalen.

Net afgestudeerd

Met jouw hbo-diploma en bevoegdheid kan je direct aan de slag in het middelbaar beroepsonderwijs. Kijk tussen de vacatures op Flevowijs of er iets bij zit voor jou!

Wil je meer weten wat Flevowijs biedt aan startende leerkrachten in het middelbaar beroepsonderwijs? Kijk dan eens hier.

Ben je afgestudeerd aan een andere hbo-studie? Dan ben je nog niet lesbevoegd. Je kunt je bevoegdheid halen door een lerarenopleiding te doen. Dat kan zowel op hbo- als op wo-niveau. In en om Flevoland kan je kiezen uit deze opleiders:

Instromen vanuit een ander beroep

Jij bent een hbo’er die graag in het middelbaar beroepsonderwijs wil werken. Je bent wel hbo-geschoold, maar je bent nog niet lesbevoegd. Die bevoegdheid kan je door middel van versnelde routes behalen.

Kijk hier voor meer informatie over de trajecten voor zij-instromers.

Herintreden

Jij hebt in het verleden je lesbevoegdheid gehaald en je hebt voor de groep gestaan. Je bent er enkele jaren uit geweest, maar wilt nu graag terug voor de klas. Je kunt direct tussen de vacatures van Flevowijs kijken of er iets bij zit voor jou. Je kunt ook eerst een herstarttraject volgen.

Kijk hier voor meer informatie voor herintreders.

Heeft deze informatie geholpen?

Bedankt voor je feedback.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Starten? Flevowijs ondersteunt iedereen in de eerste stap in het onderwijs

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media