Met een vwo diploma in het primair onderwijs werken

Met jouw vwo diploma voor de klas staan

Bijgewerkt op 03 maart 2021 | 1 minuut

Om les te mogen geven op een basisschool of een school voor speciaal basisonderwijs heb je een lesbevoegdheid nodig. Daarvoor zijn verschillende routes vanaf het vwo mogelijk. Met jouw diploma kan je naar de pabo. In en om Flevoland kan je kiezen uit de verschillende opleiders.

Je kunt ook kiezen voor de academische pabo, een gezamenlijke opleiding van Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam, die gericht is op het basisonderwijs in grote plaatsen zoals Lelystad en Almere.

De voltijd-opleiding duurt 4 jaar, waarbij je je tijdens het 3de jaar specialiseert in een leeftijdsgroep: jonge kinderen van 4 tot 8 jaar, of de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar. In het laatste studiejaar volg je een lange stage. Als je de pabo in deeltijd volgt combineer je de studie met leren in de onderwijspraktijk. 

Na afronding van de academische Pabo ontvang je twee diploma’s: de hbo-bachelor leraar basisonderwijs (Bachelor of Education) en de wo-bachelor Pedagogische wetenschappen (Bachelor of Science, BSc). Meer informatie daarover vind je hier.

Heeft deze informatie geholpen?

Bedankt voor je feedback.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Starten? Flevowijs ondersteunt iedereen in de eerste stap in het onderwijs

© Flevowijs - 2024 | Alle rechten voorbehouden Boosted by Watch4Media